Het osteopathisch consult:

-        Aanmelding

Osteopathie Erik Elferink werkt volgens afspraak. U kunt een afspraak maken via deze website www.osteopathie-elferink.nl  bij online afspraak maken, per telefoon 06-13022411 of via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-        Diagnostiek

Een anamnese (vraaggesprek)

De osteopathische praktijk

In de osteopathische praktijk wordt met de handen de beweeglijkheid van de verschillende structuren waargenomen. Daarbij is er perceptie van onder andere de wervelkolom, de inwendige organen, de schedelbotten en de onderlinge beweging van cellen, weefsels en gewrichten.

-        Behandelplan

De eventueel verminderde beweeglijkheid ergens in het lichaam zal in relatie gebracht worden met de aanwezige vraag/klacht.

-        Evaluatie

 Na 3 behandelingen volgt er een evaluatie.


Algemeen:

Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Osteopathie Erik Elferink werkt wel graag samen met artsen en andere medici.

Duur/Frequentie: De duur van een consult is ongeveer 45 minuten. Bij kinderen tot en met 12 jaar duurt een osteopathisch consult ongeveer 30 minuten. De frequentie ligt gemiddeld één keer in de 2 tot 4 weken. Afhankelijk van de duur en de aard van de klacht kan dit variëren.

Osteopathie is een complementaire geneeswijze, d.w.z. dat het een aanvulling is op de reguliere geneeskunde en geen vervanging ervan.

Er wordt geen gebruik gemaakt van apparaten, medicijnen en/of injecties.